Nummer 136, september 2020
Historische Vereniging Texel
21
Na een herinnering verwijst burgemeester Buijsing Damsté naar het militair gezag. Ook dat reageert niet en Bouma stuurt een
telegram, in stijl. Het antwoord is nog beknopter.
6 kaarsen, touw, spijkers en een schop.
Vóór hun vertrek stuurden ze de bagage op en lieten de
fietsen met de trein naar Den Helder vervoeren.
Hun menu bestond uit 2 x per dag nasi met kerrie en/of
sambal, wit- en bruin brood en scheepsbeschuit met jam
en/of leverpastei, thee en koffie met suiker en melk en
natuurlijk zelf gevangen vis. Een paar keer was er brood
met ham en een gebakken ei en af en toe schafte de pot
soep met poulet. Ze kochten op Texel brood, vlees, eieren
en melk en als uitspatting chocolaatjes en boterkoekjes. Ik
verbaasde me over de hoeveelheid zout die ze meesleep
ten en over het ontbreken van groente op hun menu. Op
een van hun menu's prijkten ‘boulles de lapin' als dessert.
Wat waren dat? Was dat studentenhumor of waren dat de