36. baan wilde openen. Men was eerst bezig om dit bij het hertenkamp te realiseren, op de grintpaden. We begonnen met een kleine baan, om te zien of het aan zou slaan. Al snel kwamen de mensen van de jeu de boulesvereniging vragen of ze bij ons konden komen spelen. Toen hebben we een hele strook aangelegd met wel 14 a 15 banen. Dat werd ook een vereni- gings- of familie-uitje. Dan had men de keus: midgetgolf of jeu de boules. Nu heb ik geen heimwee hoor: dat harde werken wordt ook steeds moeilijker als je ouder wordt. Maar qua reuring en ge zelligheid was het erg leuk. Echt! Uiteindelijk was het genoeg? Nou weet je, ik was het niet zat. Vaak gaat het vanzelf als je een bedrijf hebt: of het gaat failliet, of er is een scheiding, er is altijd wat, maar bij ons gebeurde dat gelukkig niet. Men heeft ook altijd wel wat over je te vertellen. Zo hoorden wij op een gege ven moment rond gaan: 'De Bolle Buik is te koop'. Wij hebben het nooit te koop gezet, maar hebben wel gezegd, toen we wat ouder waren 'als er iemand komt met een zak met geld.dan kan die al tijd komen praten'. Zo is het de wereld ingegaan en kwamen er ook reacties van allerlei mensen als 'dat lijkt mij ook wel wat', maar die wisten niet waar ze het over hadden. Totdat Marvin Vader belde; hij en zijn vrouw hadden Ballorig al en wilden een nieuw investeringsproject, en zo kwamen we in gesprek. In 2013 was ik net gestopt met het werk voor de klas en in 2014 is het overgedaan aan Martin Vader. Ik heb er uiteindelijk 34 jaar ge werkt. Was het geen optie dat één van jullie kinderen het overnam? Onze oudste zoon heeft 5 jaar bij ons ge werkt en het geprobeerd, maar als je zoiets wilt doen slagen dan moet je er met je hele gezin achter staan. Zijn vrouw had echter zelf een leuk baan en had geen intentie ook in de horeca te gaan. Op een gegeven moment zei hij 'ik weet niet of het wel zo handig is dat ik hier werk, want dan moet ik het alleen doen of anders een compagnon zoeken'. Dan hoor je verhalen over mensen die werden besodemieterd door een compag non, alleen maar drama. Hij besloot dus dat hij het beter niet kon doen, dat was achteraf heel goed. Hoe was dat voor jou om te stoppen, want het was toch wel 'jouw kindje'? Ja, maar ik heb er uiteindelijk wel mak kelijk afstand van kunnen doen. Wij had den de laatste jaren niet meer de energie om alles te moderniseren. We wilden minderen en rustig aan doen. Het was zo druk dat we dachten 'dit houden we niet vol'. Hoe ontstond de naam 'De Bolle Buik'? Ik wilde sowieso een naam waar je mak kelijk een logo van kon maken, een naam die te herkennen was voor zowel kleine kinderen als volwassenen. Het logo werd een kok met een bolle buik ook op de bedrijfsauto afgebeeld en het bleek heel herkenbaar. Vanaf dat moment kwamen er ook meer groepen en families. Je moest heel hard werken, maar het bleef erg leuk. Carla van der Meer: "Sowieso was ik al nooit gek op pannenkoeken, dat heb ik moeten leren eten, maar vond het uiteindelijk wel onwijs lekker". Het bekende logo van De Bolle Buik

Tijdschriften Regionaal Archief Alkmaar

De Overhaal: historisch magazine Heerhugowaard | 2020 | | pagina 38