WAT OPOE VAN DE BIERRIK Bierdijk AT MET VERJAARDAGEN. (Maartje Mosterd) eerst zakmeel met rozijnen met gesmolten roomboter ot rijst met rozijnen dan aardappelen met gesmolten boter. boerenham. stoofperen. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Van mevrouw A.T.Kerkhoff Kooij uit Tilburg ontvingen we het volgende recept MAANDAG, WASDAG. Dus het moest makkelijk en een voudig zijn, niet te veel werk met het eten Dan aten we sop". Dat was dan een grote pan melk gekookt, daar gesneden wittebrood, oudbakken moest het zijn, in en even doorkoken en klaar was de- maaltijd. Het werd opgediend met gesmolten boter en suiker er over en wij vonden het lekker. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Van de heer Joh.Tijsen uit Alkmaar is het volgende recept: PIELROGSOELIE Bereidingswijze: de lever van de pijlstaartrog van plm. 1 a li kg goed wassen en de gal verwijderen. Een blanke lever geeft veel traan. In een schone varkensblaas lekgaten prikken en daar de gesneden lever in doen. De blaas ophangen bij droog, mogelijk zonnig weer en laten uitlekken in een pan. De inhoud overbrengen in een fles. Andere bereidingswijze: de lever fijnsnijden, overbrengen in een pan en zacht verwarmen niet koken) De massa al roerende in beweging houden. Een nacht laten staan en daarna de traan voorzichtig afgieten, totdat de massa geen traan meer afgeeft. In fles(sen) overbrengen en koel wegzetten. Gebruikt ter bestrijding van spierpijnen en rheumatiek. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Mocht u achteraf ook nog oude Wieringer recepten kennen: het bestuur ontvangt ze graag. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 216

Tijdschriften Regionaal Archief Alkmaar

Op de Hòògte - Wieringen | 1991 | | pagina 20