jonger waren (15 tot 19 jaar), en de sfeer heel anders was. Het werk was er 'kleiner', er werkten ongeveer 16 meisjes, en inmiddels was ook hier de inpakmethode vereenvou digd door het gebruik van 'interieurtjes' waardoor het werk veel sneller gedaan kon worden. Terwijl in 15155) nog werd gedacht over uit breiding van de fabriek en aankoop van grond van de gemeente Alkmaar kwamen er in de jaren zestig steeds meer problemen. De concurrentie van goedkopere massapro ducten werd te groot. Er was steeds minder vraag naar de hoogwaardige, maar dure kwaliteit die Ringers leverde. In 1969 fuseerde men daarom met het Engelse bedrijf Cavenham Foods Ltd. te Slough Colnbrook Bucks. Dit bedrijf wilde graag een vestiging op het Europese vaste land. De 3 do werknemers konden aan het werk blijven, de naam Ringers bleef De 'luxe' pak afde ling. Particuliere collectie tariefstelsel gebruikt waar de meisjes hele maal op werken." De stagiaire mocht kersenbonbons inpak ken, de specialiteit van Ringers, en beschreef hoe dat ging: "de groepsleidster bestelt het benodigde materiaal zoals dozen, cellofaan, schuimplastickussentjes elke inpakster heeft de beschikking over een werktafel en attributen als lijm, weeg schaal, bonbonvegertje en schaar. Met het materiaal en de chocolade ontvangt de inpakster een orderbon Naast elke werktafel staat een rek,waarin de dozen kunnen staan. Op de bodem van de doos komt een kartonnetje, daarna kunnen de bonbons in een caisse in de doos geplaatst worden. Daar alle bonbons niet even zwaar en even groot zijn, moet elke doos gewogen worden Zijn alle dozen ingepakt dan worden ze met cellofaan omplakt en van een prijs voorzien De stagiaire werkte ook op de afdeling 'puur' en schreef dat de inpaksters daar veel 38 Oud Alkmaar 20x1 FAILLISEMENT

Tijdschriften Regionaal Archief Alkmaar

Oud Alkmaar | 2011 | | pagina 12