Eerst een poosje zachtjes laten koken. Is het te dik, dan nog wat melk erbij. Eventueel verse worst mee laten koken zodat het lekker smeuïg wordt en dan op de borden. Bakkersverdriet 1 liter melk 8 sneetjes oud brood Suiker en kaneel naar smaak De melk koken en dan naast de vuurbron zetten. Snijd het oude brood in kleine stukjes en doe deze in de hete melk. Zet het weer op de warmtebron, breng het aan de kook en klaar is Kees. V oeg suiker en kaneel naar smaak toe. Blote bill etjes in het gras 1 kg. aardappelen 1 afgestreken lepel zout. 1 pond witte of bruine bonen 1 pond zoute snijbonen 100 gram plantaardig vet Zorg dat de bonen de vorige dag zijn gaargekookt. ^W as de snijbonen, zet ze op met zeer ruim water en laat ze 15 min voorkoken. Daarna het water afgieten en verversen. Kook ze daarna in weinig water gaar en doe ze in een vergiet. Leg onderin de pan de geschilde aardappelen, giet er zoveel water bij dat ze half onderstaan, doe er zout bij en leg er de uitgelekte zoute bonen en de koude gekookte bonen op. Laat alles samen koken tot de aardappelen gaar zijn en voeg er het vet bij en stamp met een stevige houten lepel alles door elkaar. Ik krijg er nu al zin in maar niet heus Oud is het wel! Bij ons thuis was er een kindje geboren en dus kwam er een gezinshulp in huis. Het was in 1948 geloof ik. Broodbeleg bestond uit een beetje boter en suiker, ik vond dat best lekker. Nu was er wat 25

Tijdschriften Regionaal Archief Alkmaar

Jaarboek Stichting Oud Limmen | 2014 | | pagina 26