Eerst een poosje zachtjes laten koken. Is het te dik, dan nog wat
melk erbij. Eventueel verse worst mee laten koken zodat het lekker
smeuïg wordt en dan op de borden.
Bakkersverdriet
1 liter melk
8 sneetjes oud brood
Suiker en kaneel naar smaak
De melk koken en dan naast de vuurbron zetten. Snijd het oude
brood in kleine stukjes en doe deze in de hete melk. Zet het weer op
de warmtebron, breng het aan de kook en klaar is Kees. V oeg suiker
en kaneel naar smaak toe.
Blote bill etjes in het gras
1 kg. aardappelen
1 afgestreken lepel zout.
1 pond witte of bruine bonen
1 pond zoute snijbonen
100 gram plantaardig vet
Zorg dat de bonen de vorige dag zijn gaargekookt. ^W as de
snijbonen, zet ze op met zeer ruim water en laat ze 15 min
voorkoken. Daarna het water afgieten en verversen. Kook ze daarna
in weinig water gaar en doe ze in een vergiet. Leg onderin de pan
de geschilde aardappelen, giet er zoveel water bij dat ze half
onderstaan, doe er zout bij en leg er de uitgelekte zoute bonen en
de koude gekookte bonen op. Laat alles samen koken tot de
aardappelen gaar zijn en voeg er het vet bij en stamp met een
stevige houten lepel alles door elkaar.
Ik krijg er nu al zin in maar niet heus
Oud is het wel!
Bij ons thuis was er een kindje geboren en dus kwam er een
gezinshulp in huis. Het was in 1948 geloof ik. Broodbeleg bestond
uit een beetje boter en suiker, ik vond dat best lekker. Nu was er wat
25