H
g
Karnemelkse pap. In de oorlog werd er, omdat er weinig anders
was, karnemelkse pap gemaakt. De karnemelk werd gekookt en
door er rauwe aardappel in te raspen kon het zich binden tot een
redelijk dikke pap. Deze pap werd ook weer met stroop gegeten.
Alleen was de stroop gemaakt van suikerbieten die normaal aan de
koeien werden gevoerd.
Er werden ook koekjes gebakken van gemalen tulpenbollen. Ze
zagen er wel uit als koekjes, maar ze smaakten alleen als je barstte
van de honger.
erinneri n^^ v an
Ha
-Va
W ij aten vroeger ouwewijvenprak Toen Cornelia Emke bij ons in de
huishouding werkte (tante Cornelia), vroeg één van ons eens aan
haar, terwijl ze druk bezig was met koken: "W at eten we, tante
Cornelia? O, niks, ouwewijvenprak antwoordde ze. Het bleek
hutspot te zijn en sindsdien heette hutspot bij ons ouwewijvenprak.
Mijn moeder kookte altijd een hele pan vol havermoutpap, waar
natuurlijk een dik vel op kwam. Mijn broertj es Bert en Piet waren er
dol op en we noemden het vel Bert z n hempie Het moest wel
22