H g Karnemelkse pap. In de oorlog werd er, omdat er weinig anders was, karnemelkse pap gemaakt. De karnemelk werd gekookt en door er rauwe aardappel in te raspen kon het zich binden tot een redelijk dikke pap. Deze pap werd ook weer met stroop gegeten. Alleen was de stroop gemaakt van suikerbieten die normaal aan de koeien werden gevoerd. Er werden ook koekjes gebakken van gemalen tulpenbollen. Ze zagen er wel uit als koekjes, maar ze smaakten alleen als je barstte van de honger. erinneri n^^ v an Ha -Va W ij aten vroeger ouwewijvenprak Toen Cornelia Emke bij ons in de huishouding werkte (tante Cornelia), vroeg één van ons eens aan haar, terwijl ze druk bezig was met koken: "W at eten we, tante Cornelia? O, niks, ouwewijvenprak antwoordde ze. Het bleek hutspot te zijn en sindsdien heette hutspot bij ons ouwewijvenprak. Mijn moeder kookte altijd een hele pan vol havermoutpap, waar natuurlijk een dik vel op kwam. Mijn broertj es Bert en Piet waren er dol op en we noemden het vel Bert z n hempie Het moest wel 22

Tijdschriften Regionaal Archief Alkmaar

Jaarboek Stichting Oud Limmen | 2014 | | pagina 23