HERINNERINGEN AAN... RECEPTEN 21 Op onze oproep welke herinneringen heb jij nog aan oude recepten? hebben we verschillende reacties gehad. We vonden het vanzelfsprekend om niet alleen de recepten op te schrijven ,maar ook de verhalen hier omheen. Nuyens,-dochter.van.Cor Nuyens, de voormalige fietsenmaker van de Kerkweg Mijn moeder, Annie Nuyens-de W inter, woonde in de oorlogstijd op de boerderij van haar Ome Piet P epping in Egmond aan de Hoef. Zij heeft in de oorlog geen honger gehad (de bofkont). Zij hadden op de boerderij genoeg eten en hebben daardoor veel mensen uit Alkmaar kunnen helpen. Mijn schoonmoeder heeft wel verteld dat zij op haar anti_plof_fiets naar de ^V ieringermeer reed om eten te halen of te ruilen. Van voederbieten werd stroop gemaakt op een klein kachel tje. Zij hebben ook bloembollen gegeten maar hebben het recept niet verteld. Dat was zeker geheim (geintje). Herinnering van Gerard Duykersloot, geboren te Limmen in 1930 als Ik heb geprobeerd enige herinneringen te bedenken wat er zoal vroeger niet alledaags werd gegeten. Sop. Dit was witbrood van de vorige dag dat in gekookte melk werd gedaan en warm werd opgediend met suiker. Boffers. Dit was een soort kleine pannenkoek, maar dan kleiner en dikker dan een gewone pannenkoek. Het werd met stroop of suiker gegeten Platters. Platters werden als een soort brooddeeg op een plaat op de kachel gelegd en daarna met stroop of suiker gegeten. Gort in het zakje. Dit was gerst wat in een zakje werd gaar gestoomd en met stroop werd gegeten. Dat was zo voedzaam dat het je s avonds nog zwaar op de maag lag.

Tijdschriften Regionaal Archief Alkmaar

Jaarboek Stichting Oud Limmen | 2014 | | pagina 22