Jaargang nr. 19 2005
WAT ER ALLEMAAL BINNEN 36 JAAR VERANDEREN KAN
In gesprek met Gerrit 'de Kok'; van familienaam Hartog, opleiding gevolgd voor kok
kelner en zijn vrouw Mary
Hoe ben je in Limmen terecht gekomen?
Dat was in 1968; ik was al een jaar of wat werkzaam in de horeca toen in ons
vakblad de advertentie las van kok gevraagd in verzorgingshuis. Dus ik ben er op af
gegaan en de rest is bekend. De ouderen woonden toen nog in het Maria-Oord,
verzorgd door de nonnetjes, maar het was de tijd van de leegloop binnen de
kloosters. De zuster die kookte voor de bewoners kreeg werk bij het bisdom en de
ouderenzorg was inmiddels onder de Stichting "de Cameren'
Hoe heb jij Gerrit leren kennen Mary?
Dat was in Zandvoort; mijn
vriendin Hennie had daar een
restaurant, daar heb ik een paar jaar
geholpen. Vlakbij was het restaurant
waar Gerrit werkte. Zijn chef had een
oogje op Hennie, zodoende kwam die
chef altijd even langs.
Gerrit en Mary nog in Zandvoort.
12