kinderen. Mijn oma en opa hadden een druk leven dat
vooral uit werken bestond, maar soms gingen ze er
ook met z'n allen even tussenuit.
Uiteindelijk moesten ze in 1973 met de slagerij in
Zijdewind stoppen. Dit kwam omdat opa een slagerij
in 't Veld had gekocht. Twee slagerijen waren vanwege
de kosten niet rendabel te maken. Later werd ook de
slagerij in 't Veld verkocht. Dit had te maken met de
gezondheid van mijn opa. Deze slagerij werd door een
slager overgenomen, die nu samen met zijn zoon nog
steeds deze zaak heeft.
Mijn opa had een slagersopleiding gevolgd en werkte
al in de slagerij in Zijdewind. Later namen mijn oma en
opa dit bedrijf dus over. Mijn oma had in tegenstelling
tot mijn opa geen ervaring met het werk in de slagerij.
Zij was opgegroeid in een tuindersfamilie. Omdat mijn
oma nog helemaal geen ervaring had, vond zij het
werk in de slagerij eerst wel spannend, maar in de
loop van de tijd vond ze het al gauw druk maar ook
gezellig. Het was voor haar vanwege de kinderen en
het werk in de slagerij een druk leven. Ze had wel het
voordeel dat er elke dag vers vlees was om te eten.
Oma vond het slagersleven druk, maar toch zo leuk
dat ze daarom nu nog steeds in de slagerij van haar
zoon werkt.
Ik vond het heel erg leuk om mijn oma te interviewen
over de slagerij. Ik wist er natuurlijk al het een en
ander van, maar ik ben toch nieuwe dingen te weten
gekomen. Zo wist ik niet dat ze ook een slagerij in
't Veld hebben gehad. We hebben die middag ook nog
oude foto's bekeken. Al met al heb ik een erg gezellige
middag bij mijn oma beleefd.
Joyce Burger
De voormalige slagerij anno nu.
Riet Burger achter de snijmachine.
Burgemeester Anker opent de
verbouwde zaak in 't Veld.
Piet aan het uitbenen
Impressie interieur slagerswinkel.