In 2004 verhuizen Piet (3) en Judith
naar de Beatrixlaan. De woning
boven de bakkerij wordt door Peter
en zijn vrouw Edith betrokken. In
2008 breken zware tijden aan, het is
zowel emotioneel als economisch een
rampjaar. Piet (3) krijgt een hartaanval
en overlijdt. De toekomst hadden we
anders uitgestippeld. De economische
crisis slaat ook keihard toe. Het is
moeilijk om tegen de supermarkten en
broodfabrieken te concurreren. We
hebben veel discussie gehad. Moeten
we stoppen, de zaak verkopen of gaan
we door. Met Peter samen hebben we
besloten om door te gaan.
De toekomst
De laatste jaren zie we duidelijk een omslag naar ambachtelijker brood.
Bijvoorbeeld speltbrood, dit speltmeel laten we malen door molen 'De
Oude Knegt'. Brood met minder koolhydraten is ook een nieuwkomer
evenals zelfgemaakt roggebrood. Door ons te onderscheiden groeit de
omzet weer. We zijn sterk in speciale opdrachten. De klant komt met een
idee en wij maken het, zowel taarten, marsepein, chocolade of banket.
December is nog steeds de drukste tijd van het jaar. Vele tulbanden
en duivenkaters worden gemaakt en we bakken op oudejaarsdag
oliebollen. Peter en Edith geven workshops voor kinderen, bezoeken
beurzen en volgen vakcursussen zoals chocolaterie en etaleren. Judith
is nu al 40 jaar in de zaak aan de slag. Niet alleen omdat ze brood en
banket een mooi product vindt, maar vooral om het contact met de
klanten. Honderd jaar bakkerij P. van Baar is een bijzondere mijlpaal
en reden voor een feestje. We weten niet hoe het in de toekomst gaat
lopen, maar toeval of niet de kinderen van Peter en Edith: Lucas,
Vincent en Femke zijn vaak in de bakkerij te vinden
Piet (1) geboren in 1893, overleden in 1976.
Piet (2) geboren in 1917, overleden in 1989.
Piet (3) geboren in 1948, overleden in 2008.
Peter geboren in 1972.
Piet (3) kort voor zijn overlijden in 2008