Tijdens de jaarlijkse week van het brood mogen ze kijken, aan de slag en proeven. Piet (3) gaat ook de klassen langs om de kinderen te trakteren op een krentenbol. Als de kinderen hem later op straat tegenkwamen en riepen: "hoi bakker" dat vond hij fantastisch. De kinderen van Piet (3) en Judith gaan van jongs af aan in de bakkerij aan de slag. De oudste dochter Laura volgt de opleiding banketbakker aan de Hubertusvakschool in Amsterdam. Op 1 augustus 1986 gaat ze fulltime aan de slag in de bakkerij. Vele (bruids)taarten en gebakjes worden door Laura gemaakt. Een specialiteit zijn de paaseieren en marsepeinfiguren. Als Laura moeder wordt, is ze drie weken na de geboorte van Daniël of Renate alweer aan de slag. De box staat dan in de bakkerij en een campingbedje op kantoor. Twintig jaar lang heeft ze het gebak en banket gemaakt. Haar man Jim Deijlen deed de administratie en de bezorgingen. In 2006 vertrekken ze met hun kinderen naar Groningen om een nieuwe uitdaging aan de gaan. Maar met de feestdagen is ze weer in Akersloot aan de slag en ook de paaseieren worden nog steeds door haar vervaardigd. Zoon Peter gaat ook naar de vakschool in Amsterdam en behaalt zijn papieren voor brood en banket en de patroonspapieren. Peter gaat aan de slag als brood- banketbakker en in de winkel. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader en is ook leermeester en stagebegeleider. De jongste Johanneke heeft eerst een middenstandsopleiding gedaan en is chefkok in een restaurant. 75 Laura aan de slag in de bakkerij (1990) Peter in de bakkerij (1990) Piet (3) met krentenbollen in de klas Johanneke aan het oliebollen bakken (1990)

Tijdschriften Regionaal Archief Alkmaar

De Groene Valck - Akersloot | 2016 | | pagina 75