Tijdens de jaarlijkse week van
het brood mogen ze kijken,
aan de slag en proeven. Piet (3)
gaat ook de klassen langs om
de kinderen te trakteren op een
krentenbol. Als de kinderen hem
later op straat tegenkwamen en
riepen: "hoi bakker" dat vond
hij fantastisch. De kinderen van
Piet (3) en Judith gaan van jongs
af aan in de bakkerij aan de
slag. De oudste dochter Laura
volgt de opleiding banketbakker
aan de Hubertusvakschool in
Amsterdam. Op 1 augustus 1986 gaat ze fulltime aan de slag in de
bakkerij. Vele (bruids)taarten en gebakjes worden door Laura gemaakt.
Een specialiteit zijn de paaseieren en marsepeinfiguren. Als Laura
moeder wordt, is ze drie weken na de geboorte van Daniël of Renate
alweer aan de slag. De box staat dan in de bakkerij en een campingbedje
op kantoor. Twintig jaar lang heeft ze het gebak en banket gemaakt.
Haar man Jim Deijlen deed de administratie en de bezorgingen. In
2006 vertrekken ze met hun kinderen naar Groningen om een nieuwe
uitdaging aan de gaan. Maar met de feestdagen is ze weer in Akersloot
aan de slag en ook de paaseieren worden nog steeds door haar
vervaardigd. Zoon Peter gaat ook naar de vakschool in Amsterdam en
behaalt zijn papieren voor brood en banket en de patroonspapieren.
Peter gaat aan de slag als brood- banketbakker en in de winkel. Hij
treedt in de voetsporen van zijn vader en is ook leermeester
en stagebegeleider. De jongste Johanneke heeft eerst een
middenstandsopleiding
gedaan en is chefkok in een
restaurant.
75
Laura aan de slag
in de bakkerij
(1990)
Peter in de bakkerij
(1990)
Piet (3) met
krentenbollen in
de klas
Johanneke aan het oliebollen
bakken
(1990)