ouöe Recepcen
Schrab af
2 liter karnemelk, 80 gram suiker, kaneel
en 6 beschuiten.
Spoel een kussensloop uit in lauw water
en giet de karnemelk er in.
Hang het om uit te lekken aan een boom.
Schep de dikke melk er 'uit en doe die in
een schaal
Meng de suiker en de kaneel er door en
kruimel de beschuiten er in.
Met wat room er door is het erg lekker.
Neem warme melk, doe er brokjes oudbakken
brood in. Voeg wat suiker en kaneel er
aan toe.
Makkei ijk en lekker.
- Het kan ook met beschuiten. -
Hete bliksem
Stamppot van appelen, aardappel en en spek.
2 a 3 kg aardappelen 250 g rookspek
l kg zoete appelen zout
I kg zure appelen
Was het spek en breng het in 3 dl water
en zout aan de kook. Laat het spek onge
veer i uur zachtjes doorkoken.
Schil in die tijd de appelen en de aard
appelen, was ze, snijd ze in stukken en
voeg ze bij het spek.
Breng alles weer flink aan de kook. Laat
het daarna zachtjes gaar koken in onge
veer i uur.
Neem daarna het spek uit de pan, stamp
aardappelen en appelen door elkaar eri
maak de stamppot op smaak met zout en pe
per.
Stamppot van stokvis
1 kg geweekte stokvis
2 kg aardappelen
i kg uien
200 g rijst
zout
i liter mosterd-
saus
Was de stokvis, verwijder het vel en zo
nodig de graten en snijd ze in stukken.
Breng ze met 1 liter water en een beetje
zout aan de kook en laat ze daarna onge
veer 45 minuten doorkoken.
Schil de aardappelen, maak de uien schoon
en snipper ze. Was de rijst, voeg
- keepten
VeZ(L
Laat het daarna zachtjes gaar koken
gedurende ongeveer 30 minuten.
Stamp alles door elkaar en meng er
zoveel melk en een deel van de mos
terdsaus door, tot de stamppot lek
ker 'smeuig' is.
Roer er desgewenst ook nog wat vet
of boter door.
Mosterdsaus
i liter water of visbouillon
30 g bloem
30 gram boter of desgewenst 25 g bo
ter en extra zout.
Smelt de helft van de boter, voegde
bloem toe en roer deze samen tot een
glad papje.
Voeg dan roerende en bij gedeelten 't
water of de bouillon toe.
Neem de saus, wanneer ze enige minu
ten heeft doorgekookt, van het vuur
en maak ze af met wat zout, de rest
van de boter en de mosterd.
bij de vis en breng de
weer aan de kook.
alles
inhoud van de pan
RECEPTEN UIT GROOTM0EVERST1JV
Sop
t
t ece-P£en u.-
En na maaA kokke.rn.ttnn!