42
Het rookvat met dichte rook.
lijnen vanaf de stok als een soort
Na de palingen zag je natuurlijk al
gauw dat het veel drukker was op
het water. Wilde eenden smaak
ten ook heerlijk. Een lekker stukje
brood op een plank in de sloot.
Haak in het brood en een steen er
aan. De jonge eenden hadden alleen
oog voor de lekkere hap en prompt
verdwenen ze in de diepte met de
steen. Uren later kon je ze dan ge
woon opvissen en ze smaakten best.
Ach, en dan zag je even verderop de
fazanten van meneer...?... Die ging
je dan voeren met wat duivenvoer.
En nog eens en nog eens. De volgen
de keer zette je -steeds op dezelfde
plek- een stok neer en weer voer er
omheen strooien. De fazanten voel
den wel wat nattigheid maar kwa
men toch weer eten. Dan spande je
de volgende keer heel veel dunne
en weer voer strooien.
Jan is intussen ook met
de VUT en een deel van
zijn wilde haren is al weg.
Paling roken doet hij nog
regelmatig, maar nu voor
de Broekerveiling als de
monstratie en je kunt ze
daar ook kopen en op
eten. De opbrengst gaat
nu in de Veilingpot.
Voorbereidingen voor de verkoop.
Fazanten zijn net als kippen. Ze komen eten en slaan met hun poten ach
teruit. Zo raakten ze steeds meer verward in de lijnen en tenslotte hoefde
je ze alleen maar op te
rapen. Slachten, plukken
en braden. Nog lekkerder
dan wilde eend.